Over ons

Ieder bedrijf groot of klein kan stilvallen, enkel omdat een kleine of grote elektromotor uitvalt. Dan is snelheid geboden, om de stagnatie van het productieproces zo klein mogelijk te houden.

Koolen Elektromotoren B.V. is een gerenommeerd bedrijf met vele jaren ervaring op het gebied van aandrijftechniek. Wikkelen en reviseren, elektromechanische onderhoud ter plaatse en de verkoop van een breed scala van producten op dit terrein, zijn de kernactiviteiten van Koolen Elektromotoren.
Het feit dat onze gespecialiseerde service onafgebroken 24 uur doorgaat, dag in dag uit, het hele jaar door. Dat is wat onze klanten waarderen.

De historie voor het ontstaan van Koolen Elektromotoren in Made, vindt zijn grondslag bij de overgrootvader van Rens, P.W. Koolen.
Grootvader Piet, startte reeds in 1923 zijn eigen onderneming in Breda. 
Hij legde zich toe op reparatie van elektromotoren voor Breda en omstreken. 
Daar is later groothandel aan toegevoegd. Het bedrijf heeft verschillende locaties en eigenaren gekend. Maar is onder menig Bredanaar bekend van locaties aan de Teteringsedijk en Konijnenberg in Breda. 
Zoon Peter is 1978 in Oosterhout een eigen onderneming gestart; WBO.  En  inmiddels is kleinzoon Rens na het vroeg overlijden van Peter in zijn voetsporen getreden en heeft in Made een nieuwe locatie gevonden. Hij heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd van 30 jaar.  En heeft een trouw klantenbestand waar hij op kan bouwen.